MARINIRANI LOSOS



Potrebno je pakovanje zamrznutog lososa od 400 g (4 fileta). Losos odmrznuti, a za to vreme pripremiti marinadu.

Marinadu čine sledeći sastojci:

sok od 1 limuna
nekoliko sitno naseckanih čena belog luka
malo suvog začina mirođije
2 kašike maslinovog ulja
malo morske soli

Odmrznuti losos preliti pripremljenom marinadom i ostaviti poklopljeno da odstoji u tome najmanje 1 sat (može i duže; čak može i prenoćiti do sutradan, ako vam je tako zgodnije).

Odmah posle marinade treba pripremiti i preliv.

Preliv čine sledeći sastojci (koje treba izmiksati u super brzoj seckalici):

1 crvena ljuta pečena paprika
nekoliko čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
sok od 1 limuna
1 kašika balzamiko sirćeta
malo morske soli

Pošto losos odstoji željeno vreme, povaditi ga iz marinade, poređati u pekač obložen papirom i ispeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Ispečen losos servirati uz pripremljen preliv.

Prijatno.





Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi