среда, 21. фебруар 2018.

PEČURKE PUNJENE TIKVICAMA



Sastojci:

pakovanje šampinjona od 400 g
2 glavice crnog luka
1 manja tikvica
beli luk u prahu (ili par čena)
morska so
mleveni biber
peršun
ulje

Priprema:

Pečurke oguliti, dobro oprati i odvojiti drške od šeširića i sitno ih iseckati (drške se iseckaju).

Tikvicu oljuštiti i izrendati, malo posoliti i ostaviti par minuta da pusti sok.

Crni luk iseći na kockice i propržiti na malo ulja (može se ubaciti i praziluk).

U to dodati iseckane drške od pečuraka, oceđenu tikvicu i beli luk.

Posoliti i pobiberiti i posuti sitno seckanim peršunom.

Kapice (šeširiće) od šampinjona poređati u zemljanu posudu za pečenje i napuniti ih pripremljenim nadevom.

Sve preliti sa malo ulja i zapeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni

Prijatno.





Нема коментара:

Постави коментар