PEČURKE PUNJENE TIKVICAMA
Sastojci:
pakovanje šampinjona od 400 g
2 glavice crnog luka
1 manja tikvica
beli luk u prahu (ili par čena)
morska so
mleveni biber
peršun
ulje
Priprema:
Pečurke oguliti, dobro oprati i odvojiti drške od šeširića i sitno ih iseckati (drške se iseckaju).
Tikvicu oljuštiti i izrendati, malo posoliti i ostaviti par minuta da pusti sok.
Crni luk iseći na kockice i propržiti na malo ulja (može se ubaciti i praziluk).
U to dodati iseckane drške od pečuraka, oceđenu tikvicu i beli luk.
Posoliti i pobiberiti i posuti sitno seckanim peršunom.
Kapice (šeširiće) od šampinjona poređati u zemljanu posudu za pečenje i napuniti ih pripremljenim nadevom.
Sve preliti sa malo ulja i zapeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni
Prijatno.
Коментари
Постави коментар