среда, 28. фебруар 2018.

PIJANA SKUŠA - specijalitet



Skuše očistiti iznutra i svaku napuniti sledećim nadevom:

narendani koren celera (može i list)
list seckanog peršuna
strugana kora od 1 limuna
začin C

Svaku skušu sa obe strane zareckati nožem i uvaljati u masu od:

graham brašna i
aleve paprike

Tako pripremljenu skušu poređati u zemljani sud (pekač).

Sada ostaje priprema preliva:

Najpre izdinstati na malo ulja struk praziluka (može i crni luk).

Kada praziluk bude gotov, smaći ga sa ringle pa u to dodati:

sok od 1 limuna
300 ml belog vina
100 ml vode
biber u zrnu
nekoliko čena seckanog belog luka
origano (suvi začin)
nekoliko liski lovora
rendani koren celera
(i ako vam ostane nadeva kojim ste punili skušu i to ubacite u preliv - meni nije, pa nisam)

Ovim prelivom preliti skušu i zapeći u rerni na 200 stepeni.

Na potpuno istovetan način može se pripremiti i pijani šaran.

Prijatno.










Нема коментара:

Постави коментар