PIJANA SKUŠA - specijalitet
Skuše očistiti iznutra i svaku napuniti sledećim nadevom:
narendani koren celera (može i list)
list seckanog peršuna
strugana kora od 1 limuna
začin C
Svaku skušu sa obe strane zareckati nožem i uvaljati u masu od:
graham brašna i
aleve paprike
Tako pripremljenu skušu poređati u zemljani sud (pekač).
Sada ostaje priprema preliva:
Najpre izdinstati na malo ulja struk praziluka (može i crni luk).
Kada praziluk bude gotov, smaći ga sa ringle pa u to dodati:
sok od 1 limuna
300 ml belog vina
100 ml vode
biber u zrnu
nekoliko čena seckanog belog luka
origano (suvi začin)
nekoliko liski lovora
rendani koren celera
(i ako vam ostane nadeva kojim ste punili skušu i to ubacite u preliv - meni nije, pa nisam)
Ovim prelivom preliti skušu i zapeći u rerni na 200 stepeni.
Na potpuno istovetan način može se pripremiti i pijani šaran.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар