POSNA KARAMEL KEKS TORTA - ne peče se
Sastojci:
500 g keksa "Zlatni Pek"
100 g smeđeg šećera
450 ml vode
2 kesice C pudinga od karamele
125 g margarina
oko 400 ml skuvane neskafe
3 kašike mlevenih lešnika (i još 1-2 kašike za posipanje)
Priprema:
Na tihoj vatri karamelizovati (istopiti na suvo) smeđi šećer, a zatim u to sasuti vodu (ne svu malo ostaviti da se u tome razmuti puding) i pustiti da provri.
Ako niste sigurno da se sav karamel otopio, kuvajte još malo.
U to zatim sasuti preostalu vodu u kojoj ste razmutili puding.
Mešati dok se sve ne zgusne.
Skinuti sa vatre i u to dodati margarin i mešanjem sve sjediniti, a zatim ubaciti i mleveni lešnik.
Keks umakati u mlaku neskafu i ređati u kalup:
red keksa
red fila (dok se sve ne utroši; 4 reda keksa)
Po želji celu tortu po vrhu premazati tankim slojem preostalog fila, pa posuti mlevenim lešnicima.
Savet plus:
Puding od karamele možete zameniti i nekim drugim ukusom (vanila ili čokolada).
Sutradan tortu iseći na štanglice (a može i posle par sati istog dana).
Prijatno.
Коментари
Постави коментар