уторак, 20. фебруар 2018.

POSNA KARAMEL KEKS TORTA - ne peče se



Sastojci:

500 g keksa "Zlatni Pek"
100 g smeđeg šećera
450 ml vode
2 kesice C pudinga od karamele
125 g margarina
oko 400 ml skuvane neskafe
3 kašike mlevenih lešnika (i još 1-2 kašike za posipanje)

Priprema:

Na tihoj vatri karamelizovati (istopiti na suvo) smeđi šećer, a zatim u to sasuti vodu (ne svu malo ostaviti da se u tome razmuti puding) i pustiti da provri.

Ako niste sigurno da se sav karamel otopio, kuvajte još malo.

U to zatim sasuti preostalu vodu u kojoj ste razmutili puding.

Mešati dok se sve ne zgusne.

Skinuti sa vatre i u to dodati margarin i mešanjem sve sjediniti, a zatim ubaciti i mleveni lešnik.

Keks umakati u mlaku neskafu i ređati u kalup:

red keksa
red fila (dok se sve ne utroši; 4 reda keksa)

Po želji celu tortu po vrhu premazati tankim slojem preostalog fila, pa posuti mlevenim lešnicima.

Savet plus: 

Puding od karamele možete zameniti i nekim drugim ukusom (vanila ili čokolada).

Sutradan tortu iseći na štanglice (a može i posle par sati istog dana).

Prijatno.




Нема коментара:

Постави коментар