субота, 24. фебруар 2018.

SUŠENA PAPRIKA SA PIRINČEM



10 suvih crvenih paprika (već očišćenih) spustiti u hladnu vodu, pa čim proključa smanjiti ringlu i kuvati 5-10 minuta (dok paprike ne omekave; meni se sve omekavilo i pre 5 minuta).

Nakon toga na malo ulja propržiti struk praziluka.

Potom u to dodati prethodno skuvan pirinač.

Začiniti dodavanjem:

mlevenog bibera
začina C
veze iseckanog peršuna
morske soli (ako je potrebno; ako dodate dovoljno začina C so izostaje)

Ohlađene paprike puniti ovim nadevom, ali ne do vrha (ostaviti malo paprike pri vrhu kako bi se preklopile). 

Poređati ih u zemljani ili vatrostalni sud, naliti vodom (da paprike dobro ogreznu) i kuvati pod folijom (mada ću ja bez folije) na umerenoj vatri u rerni oko 1 sat (ja sve pečem na 200 stepeni, a kada je nešto gotovo procenim vizuelno, a nikad ne robujem gledanju u sat brojeći sate ili pak minute).

Prijatno.







Нема коментара:

Постави коментар