JABUKE U PLAMENU



Tri jabuke (količinu jabuka prilagoditi svojim potrebama) oprati, oljuštiti i izdubiti po sredini.

U šerpu staviti 60 g smeđeg šećera i 250 ml vode i u tome kuvati jabuke, dok ne omekšaju i dok na kraju ne ostane od svega gust sirup.

Pažljivo povaditi jabuke iz sirupa, poređati u vatrostalne činije, preliti ih ostatkom još uvek toplog sirupa u kome su kuvane.

Pre nego što ćete jabuke poslužiti potrebno je svaku preliti sa malo ruma i zapaliti.

Prijatno.





Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi