четвртак, 22. март 2018.

MAFINI "LJERMONTOV"



Za testo potrebno je:

2 kašike ulja
2 kašike meda
1,5 šolja semenki suncokreta (mera manja šolja za kafu) koji treba malo na krupnije samleti u seckalici
1 šolja sojinog brašna (ili nekog drugog)
1/2 šolje graham brašna
sok od 1 pomorandže
kisela voda (vodu dodavati postepno sve dok se ne zamesi potrebna masa; ja sam dosipala iz flaše i nisam merila)

Razliti testo u silikonski kalup za mafine (veće) obložen korpicama.

Ispeći između 180-170 stepeni dok ne porumeni i dobro istištati.



Jednom ne tako davno pravila sam domaći puding od pomorandže (pretragom moga bloga naćićete i taj recept). Sada sam isto to uradila, i od skuvanog pudinga odvojila polovinu i u nju ubacila malo margarina i umutila fil (i dobro ga do stezanja ohladila u frižideru).



Tim filom treba nafilovati dobro ohlađene mafine (povađene iz papirnih korpica), a pre filovanja malo izdubiti po sredini svaki mafin kako bi se fil bolje zadržao.




Po vrhu ukrasiti sa malo umućenog posnog šlaga (100 g) u koji treba nakapati malo ekstrata od maline kako bi se dobila nežno roze boja.




Prijatno.





Нема коментара:

Постави коментар