недеља, 18. март 2018.

MALA TAHINI LEPINJA



Zamesiti u vanglici varjačom: 

100 g speltinog brašna
50 g ječmenog brašna
50 g heljdinog brašna
1 kašiku maslinovog ulja
oko 200 ml hladne vode (može i manje)

Ostaviti preko noći testo pokriveno krpom da fermentiše.

Sutradan u testo dodati:

malo morske soli i 
pola kesice praška za pecivo

Rastanjiti lepinju u pleh obložen papirom.

Po vrhu premazati sa malo namaza od susama "tahini" koji se malo razblaži sa mlakom vodom.

Tahini se pravi od prepečenog susama, koji se posle izblendira uz dodatak maslinovog ulja i vode (na mom blogu postoje dva recepta kako napraviti tahini).

Preko toga posuti malo morske soli i kima.

Ispeći na 200 stepeni dok ne porumeni.

Prijatno.



Нема коментара:

Постави коментар