MALA TAHINI LEPINJA



Zamesiti u vanglici varjačom: 

100 g speltinog brašna
50 g ječmenog brašna
50 g heljdinog brašna
1 kašiku maslinovog ulja
oko 200 ml hladne vode (može i manje)

Ostaviti preko noći testo pokriveno krpom da fermentiše.

Sutradan u testo dodati:

malo morske soli i 
pola kesice praška za pecivo

Rastanjiti lepinju u pleh obložen papirom.

Po vrhu premazati sa malo namaza od susama "tahini" koji se malo razblaži sa mlakom vodom.

Tahini se pravi od prepečenog susama, koji se posle izblendira uz dodatak maslinovog ulja i vode (na mom blogu postoje dva recepta kako napraviti tahini).

Preko toga posuti malo morske soli i kima.

Ispeći na 200 stepeni dok ne porumeni.

Prijatno.



Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi