MEDENE KRUŠKE


Potrebno je:

3 veće kruške
voda (oko 300-350 ml)
2-3 kašike meda
manja čašica rakije od maline (može i vinjak)
malo mlevenih lešnika

Pripremanje:

Kruške oljuštiti, preseći preko pola i izvaditi im koštice.

U šerpu naliti vodu i dodati med, pa u taj sirup potopiti kruške dok ne ogreznu, a zatim preliti voćnom rakijom.

Kuvati dok ne odmeknu kruške.

Servirati po dve polutke na svaku tacnu, napuniti udubljenja mlevenim lešnikom (može i neko jagodičasto voće).

Preliti sirupom i ohlađeno služiti.

Prijatno.



Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi