OSLIĆ IZ RERNE



Očišćen oslić (krupnije komade oko 1,5 kg) iseći preko pola i svaki komad posoliti.

Poređati komade oslića u pleh obložen papirom i pouljiti.

Iseći u seckalici 3 glavice otrebljenog belog luka i time napuniti svaku ribu iznutra i posuti okolo.

U pleh izručiti i 300 ml belog vina.

Zapeći sve u rerni na 200 stepeni.

Ako krene da sagoreva luk u toku pečenja, prekriti sve sa malo alu folije.




Ispečen oslić po vađenju iz rerne dobro preliti tečnošću sakupljenoj u plehu.

Prijatno.

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi