понедељак, 19. март 2018.

PASTA "OSKAR VAJLD"...




Kada ostane kuvanih makarona koji dan u frižideru nepotrošeno, odmah iskrsne odlična ideja za večeru.

Čitajući "Dorijana Greja" shvatim da jedno jelo treba da posvetim i autoru istoga.

Tako se večeras dogodila pasta ala "Oskar Vajld".

Okruglu tepsiju obložiti pek papirom, a potom izručiti skuvanu pastu (testenina po izboru) koja se vukla po frižideru koji dan manje više.

Preko paste sasuti dosta mlevenog paradajza iz flaše i dobro nafilovati svaku sitnu poru i atomčić.

Potom sve zasuti sa što više narendanog biljnog posnog sira onoga što je nadimljen.

Začiniti suvim začinom origana.

I sve zapeći na 200 stepeni dok sir ne porumeni i dok se ne otopi.

Dok se sve peče ne zaboraviti bar jednu Vajldovu misao koja kaže: "Danas ljudi znaju cene svačemu, ali ničemu ne znaju vrednost"... 



Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар