PASTA "OSKAR VAJLD"...
Kada ostane kuvanih makarona koji dan u frižideru nepotrošeno, odmah iskrsne odlična ideja za večeru.
Čitajući "Dorijana Greja" shvatim da jedno jelo treba da posvetim i autoru istoga.
Tako se večeras dogodila pasta ala "Oskar Vajld".
Okruglu tepsiju obložiti pek papirom, a potom izručiti skuvanu pastu (testenina po izboru) koja se vukla po frižideru koji dan manje više.
Preko paste sasuti dosta mlevenog paradajza iz flaše i dobro nafilovati svaku sitnu poru i atomčić.
Potom sve zasuti sa što više narendanog biljnog posnog sira onoga što je nadimljen.
Začiniti suvim začinom origana.
I sve zapeći na 200 stepeni dok sir ne porumeni i dok se ne otopi.
Dok se sve peče ne zaboraviti bar jednu Vajldovu misao koja kaže: "Danas ljudi znaju cene svačemu, ali ničemu ne znaju vrednost"...
Prijatno.
Коментари
Постави коментар