POSNA TORA SA MARELAMA
Prvo treba zamesiti i ispeći koru. Ukoliko revnosno pratite ovaj moj blog pre neki dan pravila sam posne mafine sa višnjama na vodi i baš isto tako (identičnog sastava je i ova kora).
Ponavljam za one koji inače ne prate moj blog.
Koru zamesiti od sledećih sastojaka:
6 kašika smeđeg šećera
10 kašika graham brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike džema od dunje
50 g mlevenih lešnika
oko 200 ml hladne vode
Koru ispeći u okruglom većem plehu čije se dno vadi i obavezno pleh obložiti papirom.
Ispeći koru između 180-170 stepeni.
Ohlađenu ispečenu koru položiti unutar obruča (izvaditi dno).
Za to vreme skuvati na 500 ml heljdinog mleka u koje se dodaju i 3 kašike smeđeg šećera - dve kesice pudinga od maline.
Preko pečene kore premazati ohlađen puding.
Marele (višnje) pošećeriti sa 2-3 kašike smeđeg šećera i skuvati sa malo vode. Ukuvati dok se sve ne zgusne. Prohlađene marele preliti preko pudinga.
Umutiti oko 100-150 g posnog šlaga i njime ukrasiti tortu.
Ohladiti do sutradan u frižideru, a nakon toga osloboditi obruča, iseći i služiti.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар