уторак, 27. март 2018.

POSNA TORA SA MARELAMA



Prvo treba zamesiti i ispeći koru. Ukoliko revnosno pratite ovaj moj blog pre neki dan pravila sam posne mafine sa višnjama na vodi i baš isto tako (identičnog sastava je i ova kora).

Ponavljam za one koji inače ne prate moj blog.

Koru zamesiti od sledećih sastojaka:

6 kašika smeđeg šećera
10 kašika graham brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike džema od dunje
50 g mlevenih lešnika
oko 200 ml hladne vode


Koru ispeći u okruglom većem plehu čije se dno vadi i obavezno pleh obložiti papirom.

Ispeći koru između 180-170 stepeni.

Ohlađenu ispečenu koru položiti unutar obruča (izvaditi dno).

Za to vreme skuvati na 500 ml heljdinog mleka u koje se dodaju i 3 kašike smeđeg šećera - dve kesice pudinga od maline.


Preko pečene kore premazati ohlađen puding.

Marele (višnje) pošećeriti sa 2-3 kašike smeđeg šećera i skuvati sa malo vode. Ukuvati dok se sve ne zgusne. Prohlađene marele preliti preko pudinga.



Umutiti oko 100-150 g posnog šlaga i njime ukrasiti tortu.  

Ohladiti do sutradan u frižideru, a nakon toga osloboditi obruča, iseći i služiti.



Prijatno.



Нема коментара:

Постави коментар