POSNE LEPINJE
Zamesiti:
100 g ražanog brašna
50 g ječmenog brašna
malo začina majčine dušice
1 kašičicu praška za pecivo
1 kašiku susama
1 kašiku suncokreta
200 ml hladne vode
obavezno malo posolite (u receptu nije pisala so)
E, pošto je masa bila retka (uvek se opečem sa propisanom količinom vode u nekom od recepata, pa kad u ovom primeru vodu sručih i sjurih odjednom masa žitka).
No to ovde nestvara problem, jer u sve to kretoh da dodajem ovsenog brašna i tako dobih testo i od istog sam formirala lepinjice.
Vadila sam testo kašikom direktno u pleh obložen papirom, a onda sve mokrim rukama tapkala dok nisam rastanjila.
Ispeći na 200 stepeni 15-20 minuta (nisam merila vreme, a za 10 minuta je malo ovo ispeći). Ja volim pečeno testo, a beskvasni hlepčići mogu biti jako gnjecavi ako se dobro ne istište.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар