среда, 7. март 2018.

RUM TORTA



Zamesiti koru od sledećih sastojaka:

100 g smeđeg šećera (umesto 250 g belog)
1 kašičica sode bikarbone
4 šoljice (mera najmanja šoljica od 3 srka) ulja
4 šoljice kisele vode
16 kašika graham brašna (integralno pšenično)
strugana kora od 1 limuna
malo ruma (1-3 kašike)
2 kašike kakao praha




Dobijena masa biće retka, no neka vas to ne obesrabri. 

Ispecite sve u plehu (obložen papirom obavezno) između 200-190 stepeni i dobro istištati koru.

Ohlađenu koru staviti u obruč, pa prekriti filom.




Fil se skuva na sledeći način:

U pola litra biljnog mleka dodati 3 kašike smeđeg šećera i 1 kesicu pudinga od vanile i skuvati.

Smaći sa ringle pa u vruć fil umešatu 125 g (pola paklice) margarina i mešati dok se sve ne sjedini.

Po vrhu tortu ukrasiti glazurom od čokolade.




Glazura:

Rastopiti 100 g čokolade sa malo margarina.

Preko glazure posuti sa što više mlevenih lešnika.




Prijatno.



Нема коментара:

Постави коментар