RUM TORTA
Zamesiti koru od sledećih sastojaka:
100 g smeđeg šećera (umesto 250 g belog)
1 kašičica sode bikarbone
4 šoljice (mera najmanja šoljica od 3 srka) ulja
4 šoljice kisele vode
16 kašika graham brašna (integralno pšenično)
strugana kora od 1 limuna
malo ruma (1-3 kašike)
2 kašike kakao praha
Dobijena masa biće retka, no neka vas to ne obesrabri.
Ispecite sve u plehu (obložen papirom obavezno) između 200-190 stepeni i dobro istištati koru.
Ohlađenu koru staviti u obruč, pa prekriti filom.
Fil se skuva na sledeći način:
U pola litra biljnog mleka dodati 3 kašike smeđeg šećera i 1 kesicu pudinga od vanile i skuvati.
Smaći sa ringle pa u vruć fil umešatu 125 g (pola paklice) margarina i mešati dok se sve ne sjedini.
Po vrhu tortu ukrasiti glazurom od čokolade.
Glazura:
Rastopiti 100 g čokolade sa malo margarina.
Preko glazure posuti sa što više mlevenih lešnika.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар