SKUŠA NA NEOBIČAN NAČIN
Za ovo glavno jelo potrebne su dve veće bilo koje ribe, a preporučuje se skuša.
Dakle, skušu očistiti, odstraniti glave i krljušti, posoliti je i napuniti utrobu nadevom.
Nadev:
sitno iseckana veza peršuna
sok od 1 limuna
sitno seckana čena belog luka
Oljuštiti 4 manja krompira i iseći ga na kockice.
Očistiti 2 osrednje šargarepe i iseći na kockice.
Isto učiniti i sa 1 većom glavicom crnog luka.
Svo povrće (krompir, šargarepu i luk) sjediniti i sipati preko toga: ulje, mleveni biber i začin C. U ovo povrće može se dodati i grašak (ja ga ovoga puta izostavljam).
Izmešati, pa sručiti u đuveč koji je dobro obložen alu folijom. Ako nemate đuveč od folije treba napraviti džep većeg formata i dobro ga zablindirati sa svih strana da ništa ne može da iscuri, pa ispeći sve u najobičnijem plehu.
Preko poređati skušu i preliti sa malo ulja.
Zatvoriti đuveč dobro folijom, jer u toku pečenja nema otkrivanja.
Peći na 200 stepeni oko pola sata (možda i koji minut više), a onda smanjiti na 170 stepeni i peći bar još pola sata.
Kada je sve gotovo izvaditi iz rerne i skinuti foliju.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар