недеља, 18. март 2018.

SKUŠA NA NEOBIČAN NAČIN


Za ovo glavno jelo potrebne su dve veće bilo koje ribe, a preporučuje se skuša.

Dakle, skušu očistiti, odstraniti glave i krljušti, posoliti je i napuniti utrobu nadevom.

Nadev:

sitno iseckana veza peršuna
sok od 1 limuna
sitno seckana čena belog luka

Oljuštiti 4 manja krompira i iseći ga na kockice.

Očistiti 2 osrednje šargarepe i iseći na kockice.

Isto učiniti i sa 1 većom glavicom crnog luka.

Svo povrće (krompir, šargarepu i luk) sjediniti i sipati preko toga: ulje, mleveni biber i začin C. U ovo povrće može se dodati i grašak (ja ga ovoga puta izostavljam).

Izmešati, pa sručiti u đuveč koji je dobro obložen alu folijom. Ako nemate đuveč od folije treba napraviti džep većeg formata i dobro ga zablindirati sa svih strana da ništa ne može da iscuri, pa ispeći sve u najobičnijem plehu.

Preko poređati skušu i preliti sa malo ulja.

Zatvoriti đuveč dobro folijom, jer u toku pečenja nema otkrivanja.

Peći na 200 stepeni oko pola sata (možda i koji minut više),  a onda smanjiti na 170 stepeni i peći bar još pola sata.

Kada je sve gotovo izvaditi iz rerne i skinuti foliju.

Prijatno. 





Нема коментара:

Постави коментар