SOS OD SUSAMA



Prepržiti na suvo u šerpi susam (gramaža po želji) i malo morske soli (prstohvat).

Kada se to sve ohladi (ja sam žurila pa sam umutila odmah) sasuti u blender i dodati nekoliko kašika sosa od soje (tamarija).

Dodavati vodu pri mućenju dok ne postignete željenu gustinu.

Ovaj sos je dobar za salate od kuvanog povrća i za kuvanu i prženu ribu, a uz to je veoma ukusan i hranljiv. Može se mazati i po hlepčićima.

Prijatno.

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi