уторак, 13. март 2018.

ŠPIKOVANA SKUŠA



Dve skuše (oko 900 g) očistiti i zaseći na bokovima.

Tako pripremljenu skušu preliti sokom od 1 isceđenog limuna i ostaviti da malo odstoji.

Ribu potom usoliti začinom C, a po potrebi dodati malo morske soli i obavezno posuti mlevenim biberom.

U svaki bočni rez staviti po pola čena belog luka i malo iseckanog peršuna.

Ribu možete ispržiti, no kao i uvek ja forsiram pečenu ribu (onu iz rerne - jednostavnije i manje ulja u jelu), kao uostalom i praktičnije. Za to vreme dok se riba u rerni peče, mogu pročitati pola knjige.

Dakle, ovako pripremljenu skušu poređati u zemljani sud i preliti sa malo ulja.

Zapeći na 200 stepeni.

Uz pečenu skušu obavezno ide neko garniranje po izboru.

Moja preporuka su zapečene tikvice.

Mada uz ovo možete prirediti i sledeće:

Narendati belu rotkvu i pomešati je sa strukom iseckanog praziluka i sve to začiniti sirćetom.

Izbor je vaš.

Prijatno.




Нема коментара:

Постави коментар