ŠPIKOVANA SKUŠA
Dve skuše (oko 900 g) očistiti i zaseći na bokovima.
Tako pripremljenu skušu preliti sokom od 1 isceđenog limuna i ostaviti da malo odstoji.
Ribu potom usoliti začinom C, a po potrebi dodati malo morske soli i obavezno posuti mlevenim biberom.
U svaki bočni rez staviti po pola čena belog luka i malo iseckanog peršuna.
Ribu možete ispržiti, no kao i uvek ja forsiram pečenu ribu (onu iz rerne - jednostavnije i manje ulja u jelu), kao uostalom i praktičnije. Za to vreme dok se riba u rerni peče, mogu pročitati pola knjige.
Dakle, ovako pripremljenu skušu poređati u zemljani sud i preliti sa malo ulja.
Zapeći na 200 stepeni.
Uz pečenu skušu obavezno ide neko garniranje po izboru.
Moja preporuka su zapečene tikvice.
Mada uz ovo možete prirediti i sledeće:
Narendati belu rotkvu i pomešati je sa strukom iseckanog praziluka i sve to začiniti sirćetom.
Izbor je vaš.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар