TIKVICE SA AROMATIČNIM BILJEM...



Tikvicu narezati na kolutove (kružiće).

Na malo ulja propržiti 1 glavicu sitno isečenog crvenog luka,  a zatim u to dodati 2 manje šargarepe isčene na malo krupnije komadiće.

Dolevati vode i dinstati na tihoj vatri (smanjenoj ringli).

U to potom dodati još i:

malo sitno iseckanog korena celera
vezu svežeg peršunovog lista
pola kašičice karija
pola kašičice đumbira u prahu
morsku so
pola šolje belog vina
lovorov list

Ubaciti tikvice, povremeno promešati i na tihoj vatri dinstati.

Po potrebi dolevati vode.

Prijatno.




Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi