субота, 3. март 2018.

TORTA SA DŽEMOM - posna



Umutiti koru (ručno - varjačom) od:

1 manja kafena šoljica smeđeg šećera
1/2 šoljice hladne vode
2 kašike džema od dunje (može bilo koji džem)
2 šoljice graham brašna
1 kesica praška za pecivo
1/2 šoljice mlevenih lešnika (mogu i seckani)
50 g suvog grožđa

Koru ispeći na 190 stepeni.

Fil:

Prokuvati 80 g smeđeg šećera sa 4 kašike vode (voditi računa da se ne prešpinuje), pa smaći sa ringle i u to umešati još:

150 g mlevenih lešnika
2 kašike džema od dunje (ili neki drugi džem)

Filovati:

kora
fil (popareni lešnici)

Po vrhu ukrasiti sa tanjim slojem umućenog posnog šlaga.

Prijatno.







Нема коментара:

Постави коментар