TUNJEVINA SA PARADAJZOM



U pleh obložen papirom istresti 1 konzervu tunjevine (sa uljem - ništa ne cediti), pa kašikom rastanjiti i formirati podlogu za musaku (tačnije za ovo brzo predjelo).

 Preko toga poređati krugove isečenog crnog luka.

Po vrhu pokriti kolutovima isečenog paradajza.

Posuti biberom, seckanim belim lukom i usitnjenim peršunovim listom.

Posoliti sa malo morske soli.

Po potrebi može se sve preliti sa malo ulja (ako se saspe konzerva sa svim uljem, onda potrebe za ovim korakom nema).

Zapeći na 200 stepeni u rerni dok se luk i paradajz ne opuste.

Prijatno. 





Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi