ZAPEČENE TIKVICE
Dve veće tikvice oljuštiti i iseći na tanje listove, posoliti i ostaviti sve da odstoji najmanje 20 minuta.
Pripremiti masu za umakanje (kao za palačinke):
graham brašno
začin C
morska so
prašak za pecivo
kisela voda (može i pivo)
Svaki šnit isečene tikvice prvo uvaljati u graham brašno, pa tek onda umočiti u žitku masu i poređati sve u pleh obložen papirom (malo pouljiti papir pre slaganja tikvica).
Ako ne želite zapečene tikvice, vi ovde odstupite od mog načina i metode rada i pribegnite ako smatrate jednostavnijim načinom pohovanju, a to znači da sve ovo ispržite na toni vrelog ulja.
Tikvice sam prelila sa malo ulja i zapekla u rerni bez pomuke na 200 stepeni dok sve nije lepo porumenilo.
Isto ovako može se prirediti i patlidžan.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар