ZAPEČENE TIKVICE



Dve veće tikvice oljuštiti i iseći na tanje listove, posoliti i ostaviti sve da odstoji najmanje 20 minuta.

Pripremiti masu za umakanje (kao za palačinke):

graham brašno
začin C
morska so
prašak za pecivo
kisela voda (može i pivo)

Svaki šnit isečene tikvice prvo uvaljati u graham brašno, pa tek onda umočiti u žitku masu i poređati sve u pleh obložen papirom (malo pouljiti papir pre slaganja tikvica).

Ako ne želite zapečene tikvice, vi ovde odstupite od mog načina i metode rada i pribegnite ako smatrate jednostavnijim načinom pohovanju,  a to znači da sve ovo ispržite na toni vrelog ulja.

Tikvice sam prelila sa malo ulja i zapekla u rerni bez pomuke na 200 stepeni dok sve nije lepo porumenilo.

Isto ovako može se prirediti i patlidžan.

Prijatno. 




Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi