ZAPEČENI KROMPIR



Krompir oljuštiti, oprati i iseći na kružiće (ne previše tanke, a ni debele).

U zasebnu posudu nasuti žutu palentu i u to dodati začine:

mleveni biber
začin C
alevu papriku
sušeni crni luk

Sve dobro izmešati, a potom svaki kružić krompira sa obe strane u ovu mešavinu dobro uvaljati.

Poređati uvaljane kružiće krompira u pleh obložen papirom.

Pouljiti dobro i zapeći na 180-170 stepeni.

Prijatno.

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi