ŽITO SA POSNIM ŠLAGOM



Skuvati pšenicu belicu, a potom je samleti na vodenici za meso.

U samlevenu pšenicu (žito) dodati:

žuti šećer po ukusu
malo morskog oraščića (muskat mleveni)
šaku-dve mlevenog badema
šaku-dve mlevenih lešnika
100 g suvog grožđa (1 kesicu)

Dobro izmešati i sjediniti, a potom razasuti u posudice.

Po vrhu ukrasiti sa 140 g umućenog posnog šlaga u prahu (šlag mutiti hladnom vodom).

Prijatno.



Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi