петак, 6. април 2018.

BRONHI ŠNIT TORTA



Umutiti koru od sledećih sastojaka baš ovakvim redom:

8 belanaca
prstohvat morske soli
8 kašika smeđeg šećera
4 kašike belog brašna
1 puna kašika gustina
2 kašičice jabukovog sirćeta

Umućenu masu podeliti na 2 dela i u jedan deo staviti 2 kašike kakao praha.



Masu sasuti u najveći pleh od rerne obložen kolačarskim papirom (do pola ide bela masa, od pola ide braon masa,  a da bi se u tome uspelo preko polovine pleha treba pridržavati lenjir, a onda poravnati masu, a lenjir izvaditi).

Hvala kekinoj Anastasiji koja je ovom prilikom učestvovala u pomaganju oko izrade ove vaskršnje torte.

Ispeći koru 12 minuta na 180 stepeni.

Ohlađenu patišpanju podeliti preko pola na beli i braon deo, a onda svaki od delova iseći još preko pola kako bi se dobile 2 bele i 2 braon kore širine od 10-13 cm.



Potom skuvati fil:

U lonče na paru sasuti 400 ml mleka i 2 kesice bronhi bombona (tvrde punjene), a to je 160 g i na tihoj vatri otopiti uz mešanje.

Kada se istope bombone (treba malo strpljenja i vremena) u lonče sasuti masu umućenu od:

100 ml mleka 
2 pudinga od vanile i 
8 žumanaca

U skuvan i ohlađen fil dodati još:

100 g margarina i
120 ml umućene slatke pavlake

Fil podeliti na  2 dela i u jedan deo dodati 50 g otopljene crne čokolade "Simka".


Filovati tortu (čija je težina malo preko 1 kg i 500 g) sledećim redom:

I svetla kora
polovina svetlog fila
I tamna kora
polovina tamnog fila
II svetla kora
svetli fil
II tamna kora
tamni fil

Po vrhu tortu ukrasiti sa 50 g rendane crne čokolade "Simka".

Prijatno.



Srećan Vaskrs!


Нема коментара:

Постави коментар