CIMET ROLNICE
Rastopiti 1 kašiku suvog kvasca i 1 kašičicu smeđeg šećera sa 60 ml mlakog mleka i pustiti par minuta da malo krene.
U vanglu pomešati:
300 g pšeničnog crnog brašna tip 1100 (plus malo belog brašna tip 400 za natiranje)
3 kašičice smeđeg šećera
malo morske soli
125 ml mlake vode
U ovo potom sasuti nadošli kvasac i zamesiti glatko testo.
Vanglicu izmazati uljem i ostaviti testo oko pola sata da naraste pokriveno krpom.
Testo razvući u pravougaoni oblik i izmazati sa 50 g rastopljenog margarina, a potom posuti mešavinom:
50 g smeđeg šećera
2 kašičice cimeta
2 kašičice mlevenog muskat oraha
strugana kora od 1 limuna
Urolati i iseći na parčiće oko 2 cm širine, pa poređati u krug sa malim razmacima, jer će testo nadoći još, u pouljen pleh.
Ostaviti u plehu još malo da krene, a onda oko 20-ak minuta ispeći na 190 stepeni dok ne porumeni.
Za ove cimet rolnice (ružice ili pužiće) možete prirpemiti i jedan posebno interesantan namaz.
Umutiti mikserom:
100 gr krem sira
kocku omekšalog margarina
2 kašike fruktoze
1 kašiku ekstrata sa ukusom vanile
Prijatno.
Коментари
Постави коментар