субота, 28. април 2018.

CIMET ROLNICE


Rastopiti 1 kašiku suvog kvasca i 1 kašičicu smeđeg šećera sa 60 ml mlakog mleka i pustiti par minuta da malo krene.

U vanglu pomešati:

300 g pšeničnog crnog brašna tip 1100 (plus malo  belog brašna tip 400 za natiranje)
3 kašičice smeđeg šećera
malo morske soli
125 ml mlake vode

U ovo potom sasuti nadošli kvasac i zamesiti glatko testo.

Vanglicu izmazati uljem i ostaviti testo oko pola sata da naraste pokriveno krpom.

Testo razvući u pravougaoni oblik i izmazati sa 50 g rastopljenog margarina,  a potom posuti mešavinom:


50 g smeđeg šećera
2 kašičice cimeta
2 kašičice mlevenog muskat oraha
strugana kora od 1 limuna

Urolati i iseći na parčiće oko 2 cm širine, pa poređati u krug sa malim razmacima, jer će testo nadoći još, u pouljen pleh.

Ostaviti u plehu još malo da krene,  a onda oko 20-ak minuta ispeći na 190 stepeni dok ne porumeni.

Za ove cimet rolnice (ružice ili pužiće) možete prirpemiti i jedan posebno interesantan namaz.



Umutiti mikserom:

100 gr krem sira
kocku omekšalog margarina
2 kašike fruktoze
1 kašiku ekstrata sa ukusom vanile


Prijatno.




Нема коментара:

Постави коментар