ČOKOLADNI JESTIVI UKRASI za torte i kolače
Šta sam još osmislila - čokoladni ukrasi za torte i kolače u par poteza i tako jednostavno dostići do ovih čokoladnih zavrzlama.
Rastopiti čokoladu i malo margarina na tihoj vatri u šerpi, a zatim razasuti u kalupe koje god nađete u kuhinji i voditi računa da budu nešto malo tanje.
A kad se sve stegne dobro, trebalo bi dobiti fantastične jestive ukrase za torte i kolače.
Ako uspe ova kreacija više o tome i putem neke dopunjujuće fotografije u nastavku.
Isto ovako mogu se praviti ukrasi i od bele čokolade, a u belu čokoladu mogu se dodavati kolačarske boje i eto ukrasi i u koloru.
Može i ovako, ali bez kalupa i šablona, jer poznato je da kalupi stežu, a šabloni smetaju.
Onda već i ne mora u kalupe.
Stavljala sam kašičicom male flekice čokolade (kamarice) i u svaku duvala malo vazduhom i one su se tako razišle (raspršile).
Ovako može da se igra i pusti mašti na volju. A ja se danas čitav dan igram čokoladom.
Samo postaviti kolačarski papir i preko njega bacati rastopljenu čokoladu, kapati i pronaći odgovarajući metod.
A sve ukrase kad se stegnu čuvati u zamrzivaču pod streč folijom u nekoj kutijici, dok vam za neku zgodnu priliku ne zatrebaju.
Evo i umetnosti čokoladnog oslikavanja po pek papiru.
Jesam li izmsilila neki novi vid ili stil arta u eri takvog "smarta"...
Prijatno!
Коментари
Постави коментар