понедељак, 16. април 2018.

ČOKOLADNI JESTIVI UKRASI za torte i kolače



Šta sam još osmislila - čokoladni ukrasi za torte i kolače u par poteza i tako jednostavno dostići do ovih čokoladnih zavrzlama.

Rastopiti čokoladu i malo margarina na tihoj vatri u šerpi, a zatim razasuti u kalupe koje god nađete u kuhinji i voditi računa da budu nešto malo tanje.

A kad se sve stegne dobro, trebalo bi dobiti fantastične jestive ukrase za torte i kolače. 

Ako uspe ova kreacija više o tome i putem neke dopunjujuće fotografije u nastavku.




Isto ovako mogu se praviti ukrasi i od bele čokolade, a u belu čokoladu mogu se dodavati kolačarske boje i eto ukrasi i u koloru.

Može i ovako, ali bez kalupa i šablona, jer poznato je da kalupi stežu, a šabloni smetaju. 

Onda već i ne mora u kalupe.

Stavljala sam kašičicom male flekice čokolade (kamarice) i u svaku duvala malo vazduhom i one su se tako razišle (raspršile). 

Ovako može da se igra i pusti mašti na volju. A ja se danas čitav dan igram čokoladom.

Samo postaviti kolačarski papir i preko njega bacati rastopljenu čokoladu, kapati i pronaći odgovarajući metod.

A sve ukrase kad se stegnu čuvati u zamrzivaču pod streč folijom u nekoj kutijici, dok vam za neku zgodnu priliku ne zatrebaju.

Evo i umetnosti čokoladnog oslikavanja po pek papiru.

Jesam li izmsilila neki novi vid ili stil arta u eri takvog "smarta"...

Prijatno!





Нема коментара:

Постави коментар