CRVENO-BELI ŠNIT (slana torta; predjelo)
Potrebno je:
5 jaja
1 kašičica aleve paprike
5 kašika belog brašna
1 kesica praška za pecivo
200 ml kisele pavlake
400 g mrvljenog sira
beli luk u granulama (prahu)
morska so
Odvojiti belanca od žumanaca i posebno ih umutiti mikserom.
Umutiti mikserom žumnaca uz dodavanje:
brašna
praška za pecivo
aleve paprike
ajvara
malo soli
U sve ovo umućeno dodati sneg od belanca i izmešati kašikom (ne mikserom).
U najveći pleh onaj od rerne obložen papirom sasuti masu i ispeći na 180 stepeni.
Ohlađenu koru iseći na 3 šire šnite (trake), a zatim svaku od traka prepoloviti, kako bi dobili 6 jednakih kora.
Pomešati:
sir
pavlaku
beli luk
Ovim belim filom izmazati svaku koru i po vrhu završiti tortu (može se ukrasiti svežim peršunom ili nekom začinskom biljkom). Moje asistentkinje Anastasija i Tatjana ne vole začine, pa sam od te vrste dekoracije odustala.
Ohladiti u frižidru do stezanja.
Seći na uske i tanke šnite kao tortu.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар