субота, 7. април 2018.

CRVENO-BELI ŠNIT (slana torta; predjelo)


Potrebno je:

5 jaja
1 kašičica aleve paprike
5 kašika belog brašna
1 kesica praška za pecivo
200 ml kisele pavlake
400 g mrvljenog sira
beli luk u granulama (prahu)
morska so

Odvojiti belanca od žumanaca i posebno ih umutiti mikserom.

Umutiti mikserom žumnaca uz dodavanje:

brašna
praška za pecivo
aleve paprike
ajvara
malo soli

U sve ovo umućeno dodati sneg od belanca i izmešati kašikom (ne mikserom).

U najveći pleh onaj od rerne obložen papirom sasuti masu i ispeći na 180 stepeni.


Ohlađenu koru iseći na 3 šire šnite (trake),  a zatim svaku od traka prepoloviti, kako bi dobili 6 jednakih kora.

Pomešati:

sir
pavlaku
beli luk



Ovim belim filom izmazati svaku koru i po vrhu završiti tortu (može se ukrasiti svežim peršunom ili nekom začinskom biljkom). Moje asistentkinje Anastasija i Tatjana ne vole začine, pa sam od te vrste dekoracije odustala.

Ohladiti u frižidru do stezanja.

Seći na uske i tanke šnite kao tortu.

Prijatno.





Нема коментара:

Постави коментар