уторак, 17. април 2018.

FRANCUSKI TOST


Umutiti:

4 jaja
250 ml mleka
malo morske soli
malo mlevenog biber

U ovo potapati 8 kriški tost hleba (koristim ovom prilikom crni tost sa pšeničnim klicama) i ispržiti na vrelom ulju kao prženice sa obe strane. 

Pržene kriške poređati na ubrus da se ocede.



U vatrostalni sud po dnu položiti 4 kriške.

Posipati i ređati zatim sve ovako:

listići tanko isečene šunke
iseckana sveža zelena paprika (može bilo kakva druga; ako imate i crvena i žuta; samo tamo gde ja kupujem paprike - videh tek zelenu)
iseckani crni luk mladi (ako nemate, može i stara glavica luka)
listovi tanko isečenog kačkavalja



Kad sve ovako poređate onda treba poklopiti sa preostale 4 kriške tosta.

Zatim sve zaliti (preliti) ostatkom jaja i mleka (ona masa u koju su se umakale kriške pred prženje).



Po vrhu posuti rendanom kockom kačkavalja (može i mocarela da nije baš preterano skupa).

Zapeći na 180 stepeni oko 20-ak minuta.



Prijatno.



Нема коментара:

Постави коментар