субота, 14. април 2018.

GIBANICA - GUŽVARA



Potrebno je:

500 g heljdinih kora za pitu
400 g mlađeg sira (u malim kriškama)
150 g sira u mrvicama (umesto kajmaka)
1 čaša jogurta
3 jaja (5 je mnogo)
pola šolje ulja
1 prašak za pecivo
oko 200 ml kisele vode

Priprema:

Viljuškom izgnječiti sir, pa dodati ulupana jaja, jogurt i kiselu vodu koliko je potrebno da se dobije ređi nadev.

U sve to umakati jednu po jednu heljdinu koru u obliku gužvica i ređati ih u uljem podmazan pleh za pečenje (ja sam pleh obložila papirom).

Za kraj ostaviti 1-2 kore bez nadeva za pokrivanje.


Izmešati posebno ulje, pola šolje vruće vode i prašak za pecivo, pa ovim preliti pleh ispunjen gužvicama natopljenih heljdinih kora.

Odozgo sve pokriti preostalim suvim korama, poprskati uljem i u zagrejanoj rerni ispeći oko 35 minuta na 200 stepeni.

Vruću gibanicu isprskati hladnom vodom i prekriti čistom krpom i iseći kada se prohladi.

Prijatno.



Нема коментара:

Постави коментар