четвртак, 12. април 2018.

HLEB SA TIKVICAMA I SIROM



Zamesiti:

3 šolje rendane tikvice (1 osrednja tikvica cela)
2 jaja
150 g rendanog kačkavalja (ja sam malo od ovoga ostavila za posipanje po vrhu; jer sam imala svega 140 g; a trebalo bi sve ubaciti unutra i još plus 200 g po vrhu; no to je mnogo)
50 g kukuruznog žutog brašna (onog finog ne palente)
mleveni biber
morska so 
kašičica aleve paprike
kašičica belog luka u granulama
veza svežeg iseckanog peršuna

Izručiti u pleh na papir i poravnjati koru.

Posuti odvojenim kačkavaljem, mlevenim biberom (pošto nemam mrvljeni crveni biber) i još na kraju suvi začin vlašac.

Ispeći na 180 stepeni oko 20 minuta.




Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар