KEKS SA LEŠNIKOM
U činiju ili vanglicu sasuti i varjačom umutiti:
80 g svinjske masti
40 g fruktoze
1 kesicu od 10 g aromatizovanog vanilinog šećera (burbon)
40 g sitno mlevenih lešnika
1 celo jaje
U ovu umućenu masu dodati još 150 g integralnog pšeničnog graham brašna.
Biće potrebno i još koji gram brašna preko ove količine (malo da se natre i oblikuje glatko testo sposobno za razvlačenje).
Testo odmah razvući na nekoj od radnih površina predviđenih za to (obavezno površinu posuti graham brašnom).
Razviti oklagijom tanje testo i vaditi modlicom po želji kolačiće (keksiće).
Peći na 180 stepeni ravno 12 minuta.
Keksići mogu ostati ovakvi, a mogu se po želji dekorisati, pošto se prethodno ohlade.
Rastopiti malo čokolade i margarina, pa u to pola srca umočiti (izabrati jednu stranu po želji). I tako sve dok se sve ne uvalja u čokoladu.
Potom čokoladirane strane spuštati u malo mlevenih lešnika.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар