LIKER OD LIMUNA
Potrebno je:
3 limuna
3 jaja
250 g šećera
150 ml meke rakije (ili konjaka)
Zdrave, sočne limunove veće veličine dobro oprati, odrezati im vrhove, a potom ih iseći na manje komade, pa sa korom samleti u seckalici (ili na mašini/vodenici za meso).
Samleveni limun staviti u staklenu teglu.
Jaja takođe dobro oprati i cela sa ljuskom potopiti u samlevenu masu od limunova.
Pokriti teglu čistom pamučnom krpom i ostaviti da stoji 3 dana na hladnom i tamnom mestu (u frižideru).
Jednom dnevno jaja pažljivo okretati i opet pokriti.
Četvrtog dana dodati šećer i dobro izmešati, pri čemu treba razbiti ljuske jaja koje će se u međuvremenu rastopiti i veoma će omekšati.
Dodati i rakiju i ponovo promešati, a potom procediti kroz čistu gazu, naliti u flaše, zatvoriti i ostaviti do upotrebe u frižider.
Živeli!
Četvrtog dana to izgleda ovako (ispadne malo preko 750 ml):
Коментари
Постави коментар