LIKER OD LIMUNA



Potrebno je:

3 limuna
3 jaja
250 g šećera
150 ml meke rakije (ili konjaka)

Zdrave, sočne limunove veće veličine dobro oprati, odrezati im vrhove, a potom ih iseći na manje komade, pa sa korom samleti u seckalici (ili na mašini/vodenici za meso).

Samleveni limun staviti u staklenu teglu.

Jaja takođe dobro oprati i cela sa ljuskom potopiti u samlevenu masu od limunova.

Pokriti teglu čistom pamučnom krpom i ostaviti da stoji 3 dana na hladnom i tamnom mestu (u frižideru).

Jednom dnevno jaja pažljivo okretati i opet pokriti.

Četvrtog dana dodati šećer i dobro izmešati, pri čemu treba razbiti ljuske jaja koje će se u međuvremenu rastopiti i veoma će omekšati.

Dodati i rakiju i ponovo promešati,  a potom procediti kroz čistu gazu, naliti u flaše, zatvoriti i ostaviti do upotrebe u frižider.

Živeli!



Četvrtog dana to izgleda ovako (ispadne malo preko 750 ml):





Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi