понедељак, 16. април 2018.

PEČENI KROMPIR SA LIMUNOM



Potrebno je:

oko 7 osrednjih krompira
ulje
bujon (kocka pileće supe otopljena u vrućoj vodi)
sok i rendana kora od 1 limuna
morska so
mleveni crni biber
mediteranska mešavina začina (pomešati 3 suva začina: origano, bosiljak, ruzmarin)

Krompir oprati, oljuštiti i preseći preko pola.

Preliti ga uljem, bujonom i limunovim sokom.

Posuti limunovom korom, solju, biberom i mediteranskom mešavinom suvih začina.

Zapeći u rerni na 190-200 stepeni u zemljanoj posudi.

Uz ovo može se pridodati još jedno jelo: zapečena pileća džigerica (džigericu i srca usoliti, preliti uljem i zapeći u zemljanoj posudi na 190-200 stepeni, dosta kraće nego krompir). 



Prijatno.


Нема коментара:

Постави коментар