PIKANTNI OMLET (začinjen kobasicom i ljutom alevom paprikom)



Potrebno je za 1 osobu (mada porcija je poveća, pa mogu da podele i osobe dve):

2 krompira
2 glavice crnog luka
3 roštiljske kobasice
ljuta aleva paprika (sudžuk-tucana)
ulje
2 jaja
morska so
mleveni biber

Piprema:

Krompir oljuštiti i skuvati. Kuvan krompir iseći na kockice.

Luk iseckati u seckalici na sitno.

Na zagrejanom ulju u većem tiganju pomešati luk sa kobasicom i ispržiti, a na kraju u to dodati krompir isečen na kockice i sve zajedno malo propržiti (uz stalno mešanje). Prženu kobasicu iseckati na deblje delove.

Umutiti jaja, začiniti biberom i solju po želji i ravnomerno sipati u tiganj preko propržene kobasice, krompira i luka.

Pustiti da sklizne u tiganj i ostaviti na tišoj ringli oko 5 minuta da se ukrčka bez mešanja.

Omlet izvaditi iz tiganja i staviti u plitak tanjir.

Prijatno!




Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi