PILEĆA SUPA SA KNEDLAMA OD PŠENIČNOG GRIZA
U šerpu ubaciti:
2 poveća pileća bataka
1 veću šargarepu
1 glavicu crnog luka
1 tikvicu
koren celera
morsku so
začin C
Naliti vodom i kuvati dok se meso ne skuva.
Kuvano meso povaditi na stranu, pa uz neki preliv (može i onaj danas pravljeni od rena i šunke) iskoristiti za neki od obroka (večera ili ručak).
Svo povrće izblendirati i u to dodati začine:
seckano lišće peršuna
mleveni crni biber
Naliti vodom i kad proključa zakuvati knedlama.
Dok se supa kuva treba zamesiti knedle ovako:
Umutiti penasto 40 g svinjske masti (ili putera; ja sam koristila mast), pa u to dodati 1 žumance (belance odvojiti sa strane) i malo morske soli.
Belance posebno umutiti mikserom kako bi se dobio čvrst sneg.
Izmeriti 80 g pšeničnog griza.
U žumance i mast postepeno dodavati i to naizmenično: malo griza, malo snega od belanceta i sve tako dok se smesa ne ujdnači i sva količina ne utroši.
Obavezno zamešene knedle držati u frižideru najmanje pola sata.
Kada supa proključa malom kašičicom vaditi po malo od mase (mada sam ja knedle oblikovala olako u male kuglice i naravno zahvatala kašičicom).
Spuštati knedle u provrelu supu (da ključa) i kuvati 10-15 minuta kaže recept dok ne isplivaju na površinu, a što jeste znak da su se skuvale (meni su već bile na površini za 5 minuta, a ja sam ih i dalje prokuvala u trajanju od 10-ak minuta).
Prijatno.
Коментари
Постави коментар