PIRINAČ SA SREMUŠEM



Skuvati beli pirinač u posoljenoj vodi sa dodatkom krupne morske soli.

Kuvano ocediti od vode, pa u to odmah dodati kockicu margarina i dobro izmešati dok se sve ne rastopi i sjedini.

Dalje u to dodati:

40 g parmezana (1 manju kesicu)
morske soli po ukusu
crni mleveni biber
iseckan sremuš (dok se kuva pirinač, sremuš treba preliti ključalom vodom i držati ga tako, a onda pre ubacivanja u pirinač dobro ocediti od vode).

Sve izmešati i služiti uz nešto po želji (reš prženo jaje na oko uz koju krišku tvrdog kravljeg sira ili nešto posve drugo).

Prijatno. 






Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi