PUNJENE KELERABE
4 kelerabe (ukupne težine oko 860 g) oljuštiti i skuvati oko pola sata u slanoj vodi.
Prohlađene izdubiti po sredini i pripremiti za punjenje (ova sredina može se ubaciti u kašu; ja nisam; iskoristiću je za neko drugo jelo; do tada ostavim u zamrzivač).
Za kašu neophodno je propržiti 3 manje glavice crvenog iseckanog luka na malo ulja.
Pred kraj u to dodati oko 270 g mlevenog svinjskog mesa (ovoga puta odlučih se za svinjsko meso, prethdni put "junetina" beše tako suvoparna da je bezvezno kupovati tako loše meso), mleveni biber, kašičicu aleve paprike, začin C i so po potrebi.
U kašu ubaciti i šaku sremuša (ili neki drugi zeleniš: peršun).
Pripremljene kelerabe napuniti ovim nadevom, poređati u posudu za pečenje, preliti sa malo ulja, naliti vodom i zapeći na 190-200 stepeni.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар