среда, 25. април 2018.

ROGAČ BAJADERA



U vanglu sasuti i dobro izmesiti:

150 sitno mlevenog rogača
350 g mlevenog keksa (ja sam imala 330 g)
250 ml slatke pavlake
1 burbon vanil šećer
100 g smeđeg šećera (umesto 150 g koliko ide po receptu; malo smanjujem, jer su i pavlaka i keks slatki, kao i čokolada)
strugana kora od 1 limuna


I dok ovako mesite masu uvidećete da je suvoparno i da fali još neki dodatak (a recept kaže baš tako; a ja sam imala čak i manje keksa, pa opet nešto nedostaje; no uvek treba biti dosetljiv, a nipošto preosetljiv). 

Odlučujem se za po koju kap hladnog mleka i tu nema greške (mleko je sa ovim srodno). Vrlo brzo masa je glatka i sada se može rastanjiti unutar nekog obruča (onaj okrugli od pleha što mu se vadi/otključava dno).

Istopiti na ringli (na dvojci) 100 g čokolade i 2 kašike ulja i time preliti bajaderu po vrhu. To je glazura.



Ostaviti u frižider da se stegne.

Iseći na štanglice.




Prijatno.



Нема коментара:

Постави коментар