понедељак, 9. април 2018.

SLATKA SULTANOVA SARMA


Uzeti manju plastičnu tacnu za torte i preko nje položiti kolačarski papir (32x22 cm dimenzije tacne).

Preko papira sasuti 100 g kokosovog brašna i poravnjati dlanovima i napraviti ravnu podlogu.


Skuvati na tihoj vatri fil od sledećih sastojaka (sve sastojke izmešam odjednom i skuvam na gusto, kao puding ili bilo koji drugi fil):

500 ml mleka
5 kašika smeđeg šećera
3 kašike belog brašna
3 kašike gustina
1 kašika kakao praha
1 vanil šećer

Kada se skuva gust fil smaći ga sa ringle, pa u to ubaciti 50 g crne čokolade za kuvanje i 50 g margarina i sve mešanjem sjediniti.


Sasuti krem preko kokosa i poravnati, a zatim ostaviti najmanje pola sata u frižider da se stegne.

Za to vreme umutiti 80 ml slatke pavlake.

Posle pola sata premazati slatku pavlaku preko braon fila.

Iseći kolač na šire šnite, pa uz pomoć kašike polako urolati svaku šnitu i poređati na tacnu.

Čuvati u frižideru.




Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар