петак, 13. април 2018.

ŠOPSKA SALATA



Šopska salata je veoma poznata, pa tako i popularna, a čuvena je i prepoznatljiva po dodatku rendanog belog kravljeg sira na vrhu. 

Ovu salatu u Bugarskoj nazivaju i čobanskom, a u Grčkoj u nju dodaju (zelene) maslinke i origano (takvu salatu nazivaju grčkom). 

Ova salata je čuvena po svojoj hranljivosti i nutritivnoj vrednosti, pa može biti i glavni obrok, a ne samo predjelo ili večera. 

Ovako spremljenju salatu treba poslužiti odmah (posve svežu), a za nju jeste potrebno:

1 veći paradajz
2 manje glavice crvenog luka (može i crni)
1 zelena babura paprika
1 veći krastavac
ulje
kriška belog sira
morska so
(šaka zelenih maslina)
(suvi začin origana)

Ja sam se odlučila za grčku varijantu salate.

Povrće iseći, izmešati začiniti i na kraju ukrasiti slojem rendanog sira.

Prijatno.


Нема коментара:

Постави коментар