четвртак, 26. април 2018.

TART SA DŽEMOM OD DUNJA



Zamesiti testo od sledećih sastojaka:

200 g brašna (pšenično crno tip 1100)
100 g omekšalog margarina
50 g fruktoze
1 žumance
1 kašika ekstrata od vanile



Formirati loptu, rastanjiti zatim u tanji disk i ubaciti u kesu za zamrzivač, pa ostaviti u frižideru da prenoći do sutradan.

A sutradan testo izvaditi i rastanjiti u tart pleh (prečnik 24 cm) i izbosti dno viljuškom. Bez brige, testo bude pri razvlačenju malo tvrđe, no kad se ispeče mekano i prospito jeste. 

Ispeći na 160 stepeni dok ne požuti (oko 15-ak minuta).



Ohlađeno testo prekriti filom.

Za fil potrebno je:

420 g džema od dunja
40 g čokolade za kuvanje (može i 100 g; ja sam imala samo toliko)
1 kašika ruma
100 margarina



Sjediniti džem i omekšali margarin, pa u to ubaciti rum i otopljenu čokoladu i sve dobro sjediniti (mutiti mikserom).

Nafilovati tart i ukrasiti po želji (na svako parče staviti po 1 kašičicu domaće nutele i preliti karamel prelivom). A može i ovako: posuti tart pečenim mlevenim kikirikijem i preliti karamel prelivom (po domaćem receptu kod snikers palačinaka juče pravljen).

Prijatno.








Нема коментара:

Постави коментар