уторак, 24. април 2018.

TART SA VILJAMOVKAMA (kruškama)


Zamesiti podlogu za tart od sledećih sastojaka:

200 g speltinog brašna
100 g margarina (sa dnevne temperature; omekavljenog)
50 g mlevenih lešnika
20 g fruktoze
2 žumanceta
hladna voda (malo koliko da se sve zamesi i dobro poveže)


Podmešeno testo staviti u kesu od zamrzivača i ohladiti u frižideru 15 minuta.

Za to vreme umutiti nadev (fil):

Umutiti mikserom šam od 2 belanceta, pa u to dodati:

 2 kašike fruktoze
100 g mlevenih lešnika
1 kašiku speltinog brašna

Lagano izmešati varjačom.

Testo rastanjiti u tart pleh koji pre toga treba podmazati uljem.


Po testu (podlozi) naneti fil.

Po filu poređati tanke kriške isečene kruške viljamovke (oko 3-4 kruške; nisam brojala očistila sam i više od ovoga, a resto sam pojela).

Peći u plehu prečnika 24 cm, na 180 stepeni pola sata.

Ohladiti pečeno dobro, pa izvaditi iz pleha na tacnu.


Ovako se može peći tart posve isto i od nekog drugog voća.

Prijatno.




Нема коментара:

Постави коментар