TART SA VILJAMOVKAMA (kruškama)
Zamesiti podlogu za tart od sledećih sastojaka:
200 g speltinog brašna
100 g margarina (sa dnevne temperature; omekavljenog)
50 g mlevenih lešnika
20 g fruktoze
2 žumanceta
hladna voda (malo koliko da se sve zamesi i dobro poveže)
Podmešeno testo staviti u kesu od zamrzivača i ohladiti u frižideru 15 minuta.
Za to vreme umutiti nadev (fil):
Umutiti mikserom šam od 2 belanceta, pa u to dodati:
2 kašike fruktoze
100 g mlevenih lešnika
1 kašiku speltinog brašna
Lagano izmešati varjačom.
Testo rastanjiti u tart pleh koji pre toga treba podmazati uljem.
Po testu (podlozi) naneti fil.
Po filu poređati tanke kriške isečene kruške viljamovke (oko 3-4 kruške; nisam brojala očistila sam i više od ovoga, a resto sam pojela).
Peći u plehu prečnika 24 cm, na 180 stepeni pola sata.
Ohladiti pečeno dobro, pa izvaditi iz pleha na tacnu.
Ovako se može peći tart posve isto i od nekog drugog voća.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар