BATACI U SUSAMU
U zemljani pouljen sud poređati mlad krompir, a između svakog staviti po režanj plavog patlidžana i posoliti.
Prethodne večeri trebalo je pripremiti meso u marinadi (premazu).
Tri veća pileća bataka sa karabatacima premazati mešavinom:
senfa
mlevenog kanafilića
himalajske soli
mlevenog bibera
ulja
Meso ostaviti poklopljeno u frižideru minimum pola sata (no ja sam to ostavila preko noći).
Sutradan meso uvaljati u susam i poređati u sud za pečenje.
Ja sam izabrala kombinaciju krompira i patlidžana, pa na tome pečem ove batake danas.
Pre pečenja malo pouljiti.
Peći u rerni na 190 stepeni.
Uz ovo glavno jelo ide jedna predivna salata:
Izblanširati 2 šake blitve na kratko (oko 1 minut),ohladiti i dobro ocediti.
U činiju naseckati:
1 glavicu crnog luka
2 paradajza
1 krastavac
nekoliko struka mladog belog luka
U ovo ubaciti i blitvu.
Posoliti, pobiberiti i obogatiti sa 3-4 kašike kisele pavlake, izmešati i služiti uz batake.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар