уторак, 29. мај 2018.

BATACI U SUSAMU



U zemljani pouljen sud poređati mlad krompir, a između svakog staviti po režanj plavog patlidžana i posoliti.

Prethodne večeri trebalo je pripremiti meso u marinadi (premazu).

Tri veća pileća bataka sa karabatacima premazati mešavinom:

senfa
mlevenog kanafilića
himalajske soli
mlevenog bibera 
ulja



Meso ostaviti poklopljeno u frižideru minimum pola sata (no ja sam to ostavila preko noći).

Sutradan meso uvaljati u susam i poređati u sud za pečenje.

Ja sam izabrala kombinaciju krompira i patlidžana, pa na tome pečem ove batake danas.

Pre pečenja malo pouljiti.

Peći u rerni na 190 stepeni.

Uz ovo glavno jelo ide jedna predivna salata:




Izblanširati 2 šake blitve na kratko (oko 1 minut),ohladiti i dobro ocediti.

U činiju naseckati:

1 glavicu crnog luka
2 paradajza
1 krastavac
nekoliko struka mladog belog luka

U ovo ubaciti i blitvu.

Posoliti, pobiberiti i obogatiti sa 3-4 kašike kisele pavlake, izmešati i služiti uz batake.

Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар