среда, 23. мај 2018.

BESKVASNI INTEGRALNI HLEB od 5 vrsta brašna



U vanglu sasuti ukupno 500 g brašna (mešavina sledećih 5 vrsta, sipam proizvoljno iz kesa od svega po malo):

ovseno brašno
speltini brašno
ječmeno brašno
sojino brašno
integralno pšenično brašno

Sve izmešati, pa u to dodati standardne sastojke za skoro svaki beskvasni hleb:

morska so
ulje
1 pecivo
malo sode bikarbone

Od suvih začina i semenki ubacujem:

susam
lan
kim
ruzmarin
majčinu dušicu

Sve se zakuva sa oko 400-500 ml mlake ili hladne vode.

Odmah razasuti u kalup obložen papirom, pokvasiti po vrhu sa malo vode i poravnjati.

Ispeći na 190 stepeni, oko 40-45 minuta (ja sam malo više od ovog vremena, čak oko 1 pun sat; ovakva vrsta hleba mora duže da se isuši i istišti).

Prijatno!






Нема коментара:

Постави коментар