BESKVASNI INTEGRALNI HLEB od 5 vrsta brašna
U vanglu sasuti ukupno 500 g brašna (mešavina sledećih 5 vrsta, sipam proizvoljno iz kesa od svega po malo):
ovseno brašno
speltini brašno
ječmeno brašno
sojino brašno
integralno pšenično brašno
Sve izmešati, pa u to dodati standardne sastojke za skoro svaki beskvasni hleb:
morska so
ulje
1 pecivo
malo sode bikarbone
Od suvih začina i semenki ubacujem:
susam
lan
kim
ruzmarin
majčinu dušicu
Sve se zakuva sa oko 400-500 ml mlake ili hladne vode.
Odmah razasuti u kalup obložen papirom, pokvasiti po vrhu sa malo vode i poravnjati.
Ispeći na 190 stepeni, oko 40-45 minuta (ja sam malo više od ovog vremena, čak oko 1 pun sat; ovakva vrsta hleba mora duže da se isuši i istišti).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар