BOSANSKA ZELJANICA
Potrebno je pripremiti 2 šake izblanširanog zelja sa Tare isečenog na tanke rezance i dobro oceđenog od vode.
U činiji pomešati sledeće sastojke i napraviti kašu:
450 g sira
1 čaša kiselog mleka
4 jaja
malo mlevenog bibera
morske soli (ako je sir neslaniji)
U kašu dodati i zelje (može i spanać).
Pakovanje heljdinih kora podeliti na 3 dela (u pakovanju od 500 g obično ima 9 kora, no ja sam imala još 2 kore od jednog pakovanja od ranije u zamrzivaču, pa sam ređala dva puta po 4 kore i na kraju pitu završila sa 3).
Najveći pleh od rerne pouljiti i poređati 1/3 kora (4), a svaku koru premazati uljem.
Uljem se jedino ne maže ona kora preko koje ide nadev.
Preko četvrte kore sasuti polovinu kaše i opet prekriti sa 4 kore (dakle još 1/3).
Sasuti ostatak kaše (nadeva) i pitu zaršiti sa još 3 preostale kore.
Ne zaboraviti da se svaka suva kora izmazuje i premazuje uljem.
Ispeći na 200 stepeni.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар