среда, 9. мај 2018.

BOSANSKA ZELJANICA


Potrebno je pripremiti 2 šake izblanširanog zelja sa Tare isečenog na tanke rezance i dobro oceđenog od vode.

U činiji pomešati sledeće sastojke i napraviti kašu:

450 g sira
1 čaša kiselog mleka
4 jaja
malo mlevenog bibera
morske soli (ako je sir neslaniji)

U kašu dodati i zelje (može i spanać).

Pakovanje heljdinih kora podeliti na 3 dela (u pakovanju od 500 g obično ima 9 kora, no ja sam imala još 2 kore od jednog pakovanja od ranije u zamrzivaču, pa sam ređala dva puta po 4 kore i na kraju pitu završila sa 3).

Najveći pleh od rerne pouljiti i poređati 1/3 kora (4), a svaku koru premazati uljem.

Uljem se jedino ne maže ona kora preko koje ide nadev.

Preko četvrte kore sasuti polovinu kaše i opet prekriti sa 4 kore (dakle još 1/3).

Sasuti ostatak kaše (nadeva) i pitu zaršiti sa još 3 preostale kore.

Ne zaboraviti da se svaka suva kora izmazuje i premazuje uljem.

Ispeći na 200 stepeni.

Prijatno.



Нема коментара:

Постави коментар