понедељак, 7. мај 2018.

ČOKOLADNI ROLAT



Umutiti 1 koru, ispeći u najvećem plehu od rerne (obavezno obložen papirom):

4 belanca
4 kašike smeđeg šećera
4 žumanca
4 kašike belog brašna
1 kašika ulja

Ispeći na 180 stepeni oko 10-ak minuta.

Odmah pečeno i vruće sa papirom saviti u rolnu i pustiti da se dobro ohladi.

Skuvati fil od sledećih sastojaka, koje prvo treba umutiti, pa skuvati:

1 jaje
4 kašike smeđeg šećera
1 vanil šećer (kesica)
300 ml mleka
2 kašike kakaoa
5 kašika belog brašna

U skuvan vruć fil ubaciti 60 g čokolade i izmešati van ringle dok se sve ne sjedini.

U hladan fil dodati 200 g margarina (ja sam dodala u mlak kako bih mikserom bolje umutila i sjedinila sve, pa tako dobila fin krem, ali sam zato gotov fil prohladila u frižideru).




Odmotati rolat i premazati iznutra kremom, a ostaviti malo fila sa strane, kako bi se rolat izmazao okolo (sa svih strana).

Dekoracija:

Posuti mlevenim lešnicima.

Ostaviti do sutradan u frižider da se stegne, pa iseći na šnite.



Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар