ČOKOLADNI ROLAT
Umutiti 1 koru, ispeći u najvećem plehu od rerne (obavezno obložen papirom):
4 belanca
4 kašike smeđeg šećera
4 žumanca
4 kašike belog brašna
1 kašika ulja
Ispeći na 180 stepeni oko 10-ak minuta.
Odmah pečeno i vruće sa papirom saviti u rolnu i pustiti da se dobro ohladi.
Skuvati fil od sledećih sastojaka, koje prvo treba umutiti, pa skuvati:
1 jaje
4 kašike smeđeg šećera
1 vanil šećer (kesica)
300 ml mleka
2 kašike kakaoa
5 kašika belog brašna
U skuvan vruć fil ubaciti 60 g čokolade i izmešati van ringle dok se sve ne sjedini.
U hladan fil dodati 200 g margarina (ja sam dodala u mlak kako bih mikserom bolje umutila i sjedinila sve, pa tako dobila fin krem, ali sam zato gotov fil prohladila u frižideru).
Odmotati rolat i premazati iznutra kremom, a ostaviti malo fila sa strane, kako bi se rolat izmazao okolo (sa svih strana).
Dekoracija:
Posuti mlevenim lešnicima.
Ostaviti do sutradan u frižider da se stegne, pa iseći na šnite.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар