DOMAĆA KOKOŠJA SUPA
U šerpu ubaciti:
pileće meso
2 glavice crnog luka
1 veću šargarepu
koren celera
Naliti vodom i skuvati.
Pred kraj dodati peršun i gotovu 1 kocku za supu (kupovna piletina iz marketa nije ni žuta, ni masna kao nekadašnje seoske koke koje smo uzgajali prirodnim načinom na selu).
Iz skuvane supe povaditi meso i povrće, pa u šerpu vratiti izgnječen celer i šargarepu. Luk baciti.
Meso okidati sa kostiju i mrvice ubaciti u šerpu.
Umutiti knedle:
1 jaje
10 kašičica pšeničnog griza (5 kašika)
2 kašičice palente (kukuruznog griza; ili 1 kašika)
prstohvat morske soli
U supu koja vri dodati knedle i šaku rezanaca (posni) i ukuvati 10-ak minuta.
Pobiberiti i dodati začin C ili morsku so ukoliko je neophodno i to.
Služiti toplo.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар