петак, 11. мај 2018.

DOMAĆA KOKOŠJA SUPA



U šerpu ubaciti:

pileće meso
2 glavice crnog luka
1 veću šargarepu
koren celera

Naliti vodom i skuvati.

Pred kraj dodati peršun i gotovu 1 kocku za supu (kupovna piletina iz marketa nije ni žuta, ni masna kao nekadašnje seoske koke koje smo uzgajali prirodnim načinom na selu).

Iz skuvane supe povaditi meso i povrće, pa u šerpu vratiti izgnječen celer i šargarepu. Luk baciti.

Meso okidati sa kostiju i mrvice ubaciti u šerpu.

Umutiti knedle:

1 jaje
10 kašičica pšeničnog griza (5 kašika)
2 kašičice palente (kukuruznog griza; ili 1 kašika)
prstohvat morske soli

U supu koja vri dodati knedle i šaku rezanaca (posni) i ukuvati 10-ak minuta.

Pobiberiti i dodati začin C ili morsku so ukoliko je neophodno i to.

Služiti toplo.


Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар