понедељак, 14. мај 2018.

DOMAĆI PUDING OD MARELA


Marele su višnje, pa stoga ovo treba shvatiti kao domaći puding od višanja.

Danas sam cedila sok, pa je ostalo mesnatog dela od marela, za dve manje šake i nema bacanja u mojoj kuhinji, naročito što moje voće ničim nije prskano.

Pre svega treba imati 500 ml mleka. U pomoć priskače mrsno mleko u prahu, pa tako 4 kašike mleka razmutiti sa 500 ml mlake vode.

U dobijeno mleko dodati:

3 kašike smeđeg šećera
4 kašike gustina (gustin se razmuti u malo soka koji se ocedio od višanja ili u hladnoj vodi).

Sve se dobro izmuti, sjedini, ujednači i skuva.

U kuvan puding ubace se višnje (izmiksane u blenderu).

Razaspe se u 4 posudice i svaka se ukrasi sa po 1 kašičicom kuvanog sirupa od marele.

Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар