ESCALIVADA - ZAPEČENO POVRĆE sa ukusom Španije



Potrebno je:

2 manja patlidžana
2 zelene paprike (mogu i crvene)
2 paradajza
1 glavica crnog luka
sremuš (umesto belog luka)
himalajska so
mleveni biber
ulje

Povrće oguiti i iseći:

patlidžan i papriku na duguljaste veće komade, a paradajz na manje, dok crni luk na šnite. 

Pouljiti zemljanu posudu i ređati (ali svaki put po malo pobiberiti i posoliti povrće):

patlidžan
paprika
paradajz
crni luk
sremuš (ili beli luk)

Na kraju sve pouljiti i zapeći u rerni.

Prijatno!



Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi