FRICASSEE DE POULET (PILEĆI FRIKASE) jelo od piletine iz rerne
U vatrostalni sud ubaciti i naseckati sledeće povrće:
2 glavice ljubičastog luka
2 šargarepe
komad korena celera
3 struka mladog belog luka (sa moje terase)
150 g mariniranih šampinjona (nisam našla sveže)
šaka-dve zamrznutog graška
veza peršuna
suvi začin majčine dušice
nekoliko listića lovora
Povrće izmešati i posoliti.
Umutiti:
200 ml pavlake za kuvanje (lajt)
2-3 kašičice senfa
1 jaje
Ovim preliti povrće i izmešati, pa naliti sa 250 ml hladne vode.
Po vrhu poređati 3 veća pileća bataka i karabataka (težina oko 1 kg), koje pre toga treba usoliti i pobiberiti.
Zapeći u rerni na 200 stepeni oko 1 sat.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар